Always chasing light

Always chasing light

lørdag den 20. juli 2013

Limfjordsbilleder - Dag 1.


Vi har længe ønsket at besøge øen Fur i Limfjorden, og i mandags tog vi en impulsiv beslutning om at tage på en tre dages tur til Fur og Mors. Det viste sig, at der var så meget at se, så det blev til fire dage i de smukke landskaber ved Limfjorden.

Tidligt tirsdag morgen kørte vi fra Frederikshavn over Brønderslev, Vildmosen, Hvalpsund, Sundsøre til vores Danhostel i Roslev mellem Skive og Nykøbing Mors. - Første fotostop var ved de særprægede kystskrænter ved Ertebølle
Skrænterne ved Ertebølle

Efter vi havde tjekket ind på vores logi, så kørte vi en tur til Glyngøre, som blandt andet er kendt for sine gode sild og skaldyr. - Da vi nærmede os byen holdt vi et lille fotostop.


På vej til Glyngøre

Glyngøre i baggrunden

På havnen spottede vi straks fyret, og da vi kom nærmere fik vi øje på en smuk statue af en kvinde, der står og kigger ud over Limfjorden.

Havfruen og Fyret
Jeg har prøvet at "google" Havfruen, dog uden at finde ud af hvem kunstneren er, og hvornår hun er opstillet. Jeg synes hun passer rigtig fint til stedet.

Havfruen på Glyngøre havn
Efter kamera skudene slukkede vi tørsten med en lokal Hancock øl på havnebistroen, som hedder "Kjøwenhavner Kokken". Det skulle vise sig, at vi kom til at spise vore aftensmåltider her de næste tre dage. Det var "value for money".

Næste stop var Nykøbing Mors, og da vi havde passeret Sallingsundbroen, kørte vi til havnen, hvor vi lukkede op for køletaskens lækkerier. Vi spiste en hyggelig frokost på den velorganiserede lystbådehavn. 

Havnen Nykøbing Mors
Lystbådehavnen i Nykøbing Mors
Efter den sene frokost gik vi på Turistbureauet for at få inspiration til den tur, vi havde planlagt at køre rundt på Mors to dage senere. - Vi vandrede også rundt i Nykøbings gader, hvor der var mange turister på denne varme eftermiddag. Det blev til et par billeder fra byens smukke Rådhusplads.

Rådhuset i Nykøbing Mors
Rådhuspladsen i Nykøbing Mors

Nu gik turen tilbage over broen til fastlandet og Glyngøre, hvor vi spiste vores aftensmad på havnebistroen. Vi skulle selvfølgelig have dampede Limfjordsmuslinger, hjemmelavede grovfritter, hvidløgsdip og et lækkert brød.

På dag 2 går vores ekspedition til øen Fur, som blandt andet er kendt for sine Molerskrænter og Fur Bryghus.

Follow on Bloglovin

Ingen kommentarer:

Send en kommentar